Virtualni svijet prijateljstva
Malo poslije dolaska na moj prvi forum upoznala sam jednu jako bitnu osobu u mom životu.Nisam bila ni svjesna koliko će mi značiti i koliko ćemo dobre prijateljice biti..
Na forumu I love Edward sam bila već nekoliko mjeseci i upoznala sam mnoge zanimljive osobe na njemu,stekla nova prijateljstva.Chatbox je uvijek bio pun i raspravljali smo o svemu i svaćemu.Novi članovi su stizali stalno,a jednom je stigla i ona,KIKI CULLEN.Iz nepoznaog razloga sam dobila želju da je upoznam.Stalno smo zajedno bile u igrici «Napiši nešto o osobi iznad» i dogovorile smo se da se jednom nađemo na chatu.Stigla je na chat dok smo se jedna članica i ja prepirale,a Kiki je stala na moju stranu.Bila mi je smiješna,došla je zbog mene i nije djelovala kao da se uopšte trudi razgovarati previše s ostalim članicama,ali nije ni šutila,kao da joj nije prvi put da je tu.Sve češće smo se nalazile na chatu i polako sam je upoznavala.Ustvari,jako mi je slična.Ne znam to objasniti,ali razumijemo se,imamo slična mišljenja o svemu i na isti način gledamo na svijet.
Poslije nekog vremena sam napravila svoj forum i Ksenija je samnom bila administrator.Postajale smo sve bliskije i s vremenom jako dobre prijateljice,o svemu smo razgovarale bez tajni.Razgovarale smo o prijateljima,školi,nastavnicima koje mrzimo,ali i dječacima koje volimo.Obje smo bile zaljubljene i prepričavale jedna drugoj svaki detalj ako bi se susrele sa tim osobama.Jednog dana roditelji su me kaznili i oduzeli mi internet i tada sam izgubila svaki kontakt sa Ksenijom i ostalim prijateljima koji su mi bili bitni...
Tri mjeseca kasnije vratili su mi net i iz nepoznatog razloga sam se uplašila da Ksenije više neće biti,ali prevarila sam se,bila je tu.Sjetila sam se da mi je jednom rekla svoje prezime i budući da sam već vidjela kako izgleda bez problema sam je pronašla na facebook-u.Ponovo je počelo naše druženje.Ksenijina najbolja i najistaknutija osobina je iskrenost.Kada god želim iskreno mišljenje mogu joj se obratiti.Nekada je jako tvrdoglava i nađe načina da sazna što je zanima,makar prijetnjama.Dobra je prijateljica ali se ne treba kačiti s njom.Spremna se ophoditi 100x gore prema osobama koje mrzi nego oni prema njoj,sposobna je zgaziti ih.Ja joj valjda nešto značim čim me nije još zgazila.
Budući da je forum I love Edward sve više propadao i članovi bili sve neaktivniji pozvala me na jedan novi forum na kojem je ona,Fashion Teens.
Forum mi je bio zanimljiv ali iskreno,nisam se nadala da ću tu steći neke prijatelje i da će mi biti zabavno kako je nekad bilo na Nessinom forumu.Prvi put u životu sam se grdno prevarila.
Mišo je objavio da mu je potreban tim foruma i ja sam se prjavila.Ubrzo sam postala urednik i samim tim dio staffa i jedne nove grupe prijatelja.
U početku mi je bilo neprijatno tu jer sam poznavala samo Kseniju.Bilo mi je malo lakše kada sam shvatila da se i oni sami ne poznaju baš dovoljno.Miloš mi je bio jako odbojan.Milicu tada nisam ni sretala,nisam ni znala da postoji.Najprje sam se sprijateljila s Natalijom.Upala sam u neobičnu i možda čak jako djetinjastu igru između nje,Ksenije i Miloša i postala mi je jako draga.Sve češće sam s njom razgovarala.Mišo mi je bio sada malo simpatičniji ali i dalje nismo bili prijatelji.Tek poslije nekog vremena sam kroz razgovor upoznala i njega i shvatila da je jako dobro i zabavno dijete,njega je nemoguće mrziti,samo kad mu date priliku da se pokaže onakav kakav jeste.
U staffu je bio još samo jedan član koji je za mene bio misterija,Milica.Nisam imala neku naročitu potrebu da se zbližim s njom,iz nekog razloga me jako nervirala i djelovala antipatična,možda čak i previše ufurana.S Natom,Mišom i Kiki sam svaki dan razgovarala i bilo mi je super.S njima čak više nisam ni osjećala potrebu da idem na Nessin forum,Fashion Teens je bio pravo mjesto za mene.
Među Ksenijom i Milošem se javila neka vrsta ljubavi i bili su mi jako simpatični.
Sada je i Milica dolazila i počinjala sam i nju upoznavati,pa,možda i nije tako loša.
Treba naučiti da ljudima ne možemo tek tako suditi i imati predrasude o njima,trebamo ih prvo upoznati.Sada sam postala jako blisa i s Natom ali i sa Milicom,možda čak i više nego s ostalima.Ovdje sam upoznala prave prijatelje na koje se mogu osloniti kao i na one iz života.
Pitate se šta sam vidjela u njima?Nisu li oni samo prokleti Srbi koje bih trebala mrziti kao što su se naši preci mrzili?Ne,oni su posebni,svako na svoj način.
Natalija,šta uopšte reći o štrumfu?Natalija je divno dijete i jako sam joj zahvalna što je samnom uvijek,pa i kad se durim i kunem se da je mrzim.Ona zna da je to sve šala i da ja nju jako volim(možda joj čak pošaljem pismo ili poklon za rođendan ako bude dobra).Jako smo slične,obje pervezne ali u principu divna djeca.Obje nosimo naočale i pričamo gluposti kad nam se god pruži prilika.Zar vam teba više sličnosti?Pa,Nata i ja,dva štrumfa,toliko različite ali opet dovoljno slične da možemo biti prijateljice.
Miloš je drugačiji.Njega ne mogu zezati,on mene zeza(xD).Miloš je pravi anđeo,nekad možda čak i previše dobar.Svima je spreman pomoči i pružiti ruku prijateljstva.Nije mu lako samnom,ni najmanje i zbilja sam mu zahvalna što me trpi.Stalno se ljutim na njega a on se jadan izvinjava iako se uvijek ispostavi da sam ja kriva.Smorim ga u Hot Seat-u a on me svejedno trpi i ne prijeti mi bannom ili nečim sličnim.Teško ga je razumjeti,okružen je budalama a i dalje je normalan.
I na kraju ostaje Milica,prije tako odbojna a sada tako draga.Drago mi je što sam upoznala osobu kao što je ona,od nje mogu dosta naučiti.Uvijek je tu da me sasluša i pomogne mi kako god može.Ona je jedinstevna,ne dopušta da je iko gazi i sve bi učinila za osobe koje voli,posebno za svog brata.Zna voljeti,a što je najbitnije zna reći hvala i izvini,prizna grešku pa čak i kad nije kriva.Spremna je pogaziti ponos da neko ne bi imao loše mišljenje o njoj,oni koji je mrze nesi svjesni da su na gubitku,velikom.
Tvrde da je rat srušio sve.Da je bratstvo i jedinstvo između Jugoslavenskih država nestalo i da će zauvijek ostati samo mržnja među nama.Ali za nas ne postoje predrasude,prošlost smo davno zakopali sa našim mrtvim.Tvrde da se ne možemo slagati jer će u nama uvijek biti odbojnost.Srbija i Bosna,dva vječita neprijatelja...Ko to kaže?Gdje je to zapisano?
Mi smo dokazali da nije tako.Toliko različiti,a opet toliko slični,pronašli smo se i stvorili naš pravi Virtualni svijet prijateljstva.Niko nam ne može zabraniti ljubav koju osjećamo jedni prema drugima.Dokazujemo da granice i imena država mogu postati samo linije i slova u atlasu,potpuno nebitni kad je prijateljstvo u pitanju..Stvaramo novo jedinstvo potpuno različito onome koje je nekad postojalo.Tako daleko,a opet tako blizu,postajemo jedna velika zajednica.Mi pomjeramo granice...